Günlük Arşiv: 19 Nisan 2015

Öğretim Sistemi

Açık Öğretim Ortaokulu’nun öğretim sistemi, örgün ortaokullarında yürütülen öğretim programlarıyla aynı olup, programın uygulama şekli uzaktan eğitim teknikleri ile olmaktadır. Açık Öğretim Ortaokulu’nda bir öğretim yılı üç dönemden oluşur ve her dönem sonunda “Dönem Sonu Sınavı” yapılır. Dönem sonunda sınavına girilen derslerden alınan puanlar, yıl sonu başarı puanını belirler. (Yıl sonu başarı puanı hesaplamak için tıklayınız…) Sınav puanına göre, 45 ... Devamını Oku »

Sınıf Belirleme

Ziraat, Halk ya da Vakıfbank’tan birine  yeni kayıt parasını yatıran aday öğrenciler, Açık Öğretim Ortaokulu işlemleri için Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüklerine başvururlar. Adayların, getirdiği belgelere göre kayıt ve intibak işlemi yapılır. Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt olmak isteyen adaylardan ilkokul mezunu olanlar 6. sınıftan, 4. sınıfı bitirmiş  olanlar 5. sınıftan, yetişkinler 2. kademe eğitim başarı belgesi olanlar 17 Eylül 2012 tarihinden önce ... Devamını Oku »

Ders Kitapları

Açık öğretim Orta Okullu Kitap ve Ders Notları. Açık ortaokulunda okutulan ders notları ve kitaplarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.   5.Sınıf  6.Sınıf 7.Sınıf 8.Sınıf  Türkçe Türkçe Türkçe Türkçe  Matematik Matematik Matematik Matematik  Fen ve Teknoloji Fen Bilgisi Fen Bilgisi Fen Bilgisi  Din Kültürü Din Kültürü Din Kültürü Din Kültürü  İngilizce İngilizce İngilizce İngilizce  Fransızca Fransızca Fransızca Fransızca  Almanca Almanca Almanca Almanca  Sosyal ... Devamını Oku »

Sıkça Sorulan Sorular

Kimler başvurabilir? Zorunlu eğitim yaşını bitirenlerden; İlköğretimin 5′ inci sınıfını tamamladığını belgelendirenler, Yetişkinler 2′ nci kademe eğitimi başarı belgesi olanlar, Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar, İlköğretimin ya da ortaöğretimin 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıflarından ayrılanlar, İlkokulun 4’üncü sınıfını bitirenler, Yurt dışında öğrenim görüp (a) ve (d) maddelerindeki durumlardan birine denkliğini yaptırmış olanlar, başvurabilirler. Bir yıldan fazla ... Devamını Oku »

Mezuniyet Şartları

SINIF GEÇME VE MEZUNİYET Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt yaptıran öğrencilerin intibakları, getirdikleri öğrenim belgelerine göre Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Sitemi üzerinden yapılır. Bu intibaklara göre öğrencilerin sınıf ve dersleri belirlenir. Sınıf ve ders ataması belirlenen öğrenciler dönem sınavlarına katılır. Dönem sınavları sonucunda Açık Öğretim Ortaokulu’nda sorumlu olunan sınıf/sınıflara ait ders/derslerden başarılı olunması durumunda öğrenci mezun olur. Öğrencinin kaç dönem sınava ... Devamını Oku »